Богдан каже, що влада на “роздоріжжі” у питанні позачергових місцевих виборів

Богдан каже, що влада на “роздоріжжі” у питанні позачергових місцевих виборів

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Богдан заявив про три шляхи в питанні проведення чи непроведення дострокових місцевих виборів в Україні й зазначив, що поки невідомо, яке рішення буде ухвалене.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС Україна.

“Чи є сенс це робити? З одного боку, вибори до Верховної Ради показали, що є сенс. З іншого боку, зробити зараз вибори, щоб через рік знову проводити вибори - ну, така собі затія. Експертні групи працюють, ми розробляємо різні проєкти законів. Поки що є три шляхи. Яким іти, ми ще не вирішили”, - відповів Богдан на запитання, чи розглядають в ОП можливість проведення дострокових виборів по всій Україні або лише в деяких містах.

Богдан переконаний, що суспільство наразі вимагає перезавантаження місцевої влади, але підкреслив, що “яким шляхом іти, щоб не дати в штангу по дорозі, ми поки що не вирішили”.

Читайте також: Богдан переконаний, що масові акції протесту проти влади нині неможливі

Водночас керівник ОП нагадав, що в Україні позачергові вибори проводяться завжди на строк до чергових — щоб всі ради в державі одночасно перезавантажувались. При цьому він наголосив, що чергові місцеві вибори за планом мають відбутися вже у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-