Пристайко розповів, як влада спростить життя людей на окупованому Донбасі

Пристайко розповів, як влада спростить життя людей на окупованому Донбасі

Укрінформ
Нова українська влада готує низку пропозицій для полегшення життя людей, які зараз мешкають на окупованій частині Донбасу.

Про це на прес-конференції на форумі YES (Ялтинська європейська стратегія) у Києві заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, повідомляє Громадське.

За його словами, Президент Володимир Зеленський хоче мати остаточне вирішення питання війни на Донбасі.

«Але якщо бути реалістами, на цьому етапі ми маємо пропозиції нашим людям, які опинилися по ту сторону», — сказав Пристайко.

Читайте також: Пристайко пояснив “пом’якшення” Росії до України дією санкцій

Міністр уточнив, що зокрема йдеться про ремонт мосту в Станиці Луганській, після чого влада пропонуватиме розвести сили у цьому районі уздовж усіх 4 кілометрів.

«Ми готові спростити життя людям, для цього треба можливості, щоб люди бачили радіо і телебачення, це той пакет, яким ми готуємо. Ми хочемо показати пакет, як ми відрізняємося від того уряду», — заявив він.

Як повідомлялося 13 вересня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українська влада опрацьовує можливість проведення місцевих виборів по всій країні, включаючи окремі райони Донецької і Луганської областей.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що «формула Штайнмаєра» і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті «нормандської четвірки».

Читайте також: Робота нинішньої дипломатії не передбачає повних амністій бойовиків - Пристайко

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що так звана "формула Штайнмаєра" не є дорожньою картою виконання Мінських угод або планом деескалації, вона передбачає особливий статус ОРДЛО за допомогою чесних, демократичних виборів відповідно до стандартів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-