Клімкін вважає, що Путін підготував

Клімкін вважає, що Путін підготував "емоційну пастку" для Зеленського

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін застерігає президента Володимира Зеленського від поступок президенту РФ Володимиру Путіну під час саміту в "нормандському форматі".

Про це він сказав у коментарі "Українській правді".

"Путін намагатиметься створити для Зеленського певну пропозицію, від якої, як Путін вважає, йому буде важко відмовитися. Зараз на цій емоційній хвилі після звільнення... Він спеціально зробив це (обмін утримуваними - ред.) саме в ці часові рамки. Він зробив це після саміту "сімки" й до "нормандського" саміту. І те, що він розширив формат, більше людей звільнив, це саме ідея створити не політичну, а емоційну пастку. Я дуже сподіваюся, що Зеленський на це не піде", - заявив Клімкін.

До цього ексміністр додав: "Важливо щоб Росія, використовуючи російський сленг, нам не втюхала Донбас на своїх умовах, і щоб нас це не затягло в нікуди. Насправді російська тактика полягає в тому, щоб процеси в Україні стали неконтрольованими, щоб був такий піврозпад у сторону дуже глибокої федералізації".

Клімкін висловив сподівання, що "до переговорів ми підготуємося ретельно й будемо знати, що чого варте і які ставки".

Як повідомляв Укрінформ, представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма застеріг українське керівництво від неприйнятних поступок російській стороні на майбутній зустрічі в нормандському форматі.

Він вважає, що Зеленському буде дуже важко, оскільки доведеться стояти одному проти трьох опонентів

Читайте також: Кучма стурбований тим, що Зеленського можуть підштовхнути на поступки Москві

13 вересня Кучма в кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) повідомив, що радники "нормандської четвірки" готують документи, які мають бути підписані під час наступної зустрічі лідерами України, Франції, Німеччини та Росії.

Коментуючи анонсоване обговорення на "нормандській" зустрічі так званої формули Штайнмаєра, Кучма висловив переконання, що її не буде там затверджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-