Одночасні місцеві вибори можливі тільки після виведення військ РФ з Донбасу – Пристайко

Одночасні місцеві вибори можливі тільки після виведення військ РФ з Донбасу – Пристайко

Укрінформ
Одночасне проведення місцевих виборів на всій території України можливе тільки після виведення російських військ з окупованих територій Донбасу і створення там інших умов, необхідних для вільного волевиявлення.

Про це заявив журналістам в кулуарах XVI щорічної зустрічі YES міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ідеальна ситуація, коли на всій території нашої держави одночасно проводяться вибори у відповідності до українського законодавства", - сказав Пристайко.

Він зауважив, що на окупованому Донбасі вже двічі проводилися фейкові місцеві вибори, яких не визнає ані Україна, ані цивілізований світ.

"Замість того, щоб мати на своїй землі різні вибори за різним законодавством, нам треба йти до ідеальної ситуації, коли на території України відбудуться вибори одночасно за українським законодавством", - переконаний міністр.

Читайте також: Вибори в ОРДЛО: Климпуш-Цинцадзе застерігає від здачі країни на умовах Кремля

За його словами, для цього на окупованих територіях треба створити безпекові та інші умови для вільного волевиявлення громадян.

"Якщо ми зможемо до цього моменту (2020 року – ред.) виконати всі умови – вивести війська і все інше, то тоді їх треба проводити на нашій території одночасно, інакше ми все ще маємо дві різні території", - резюмував Пристайко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-