ОБСЄ і надалі сприятиме мирному врегулюванню на Донбасі

ОБСЄ і надалі сприятиме мирному врегулюванню на Донбасі

Укрінформ
ОБСЄ готова і надалі сприяти прогресу у мирному врегулюванні на Донбасі.

На цьому наголосив діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак напередодні під час зустрічі з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком, повідомляє пресслужба МЗС.

"Підтверджуючи незмінну підтримку Словаччиною (яка у 2019 році головує в ОБСЄ - ред.) суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів, діючий голова ОБСЄ надав високу оцінку крокам, що вживаються Президентом України Володимиром Зеленським для досягнення миру, і підтвердив налаштованість ОБСЄ і надалі сприяти прогресу у мирному врегулюванні", - йдеться в повідомленні.

Зі свого боку міністр Пристайко відзначив важливість для України досвіду співробітництва Словаччини з ЄС та НАТО і закликав до використання всіх механізмів для підтримки зусиль української сторони щодо повернення своїх територій.

Читайте також: Обмін полоненими був і залишається на порядку денному — ОБСЄ

Сторони також відзначили позитивні тенденції у двосторонньому торговельному співробітництві, ефективність співпраці у сфері енергетики, спільне бачення необхідності збереження статусу основних країн-транзитерів російського газу в ЄС.

Лайчак та Пристайко обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, взаємодії в контексті євроатлантичної інтеграції України, а також пріоритетних питань європейської безпеки з урахуванням головування Словаччини в ОБСЄ в 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-