Міноборони в акціонерах Укроборонпрому спричинить конфлікт інтересів — Абромавичус

Міноборони в акціонерах Укроборонпрому спричинить конфлікт інтересів — Абромавичус

Укрінформ
Міністерство оборони України не повинно бути акціонером державного концерну "Укроборонпром", оскільки це спричинить конфлікт інтересів.

Більш прийнятним є варіант, аби акціонером концерну залишалось Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, висловив генеральний директор «Укроборонпрому» Айварас Абромавичус у кулуарах форуму «Ялтинської європейської стратегії», повідомляє "Радіо Свобода".

«Зараз акціонером, можна так сказати, «Укроборонпрому» є Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства. І думка про те, що це може бути Міністерство оборони – це не є остаточне рішення. На мою думку, в Міноборони є конфлікт інтересів, і в Міністерства оборони також є інші оборонні підприємства, які в дуже поганому стані. Тому в Міноборони, на жаль, нема якісного підходу до управління державними підприємствами. Тому я б хотів, щоб «Укроборонпром» залишився під Міністерством економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства», – наголосив Абромавичус.

Читайте також: ДБР проводить обшуки в Укроборонпромі

Натомість секретар РНБО Олександр Данилюк у своєму нещодавньому інтерв’ю зазначив, що функцію акціонера виконуватиме саме Міністерство оборони.

«Наразі акціонером є Кабінет міністрів, моя позиція насправді, що Кабмін не може бути акціонером, якесь одне з міністерств має бути акціонером. Міністерство оборони – це оптимальний варіант, який ми проговорили. Цей варіант також і забезпечує відповідний зв’язок із президентом», – цитує Данилюка видання.

Читайте також: Рябошапка сказав, хто розслідуватиме розкрадання в Укроборонпромі

Нагадаємо: державний концерн «Укроборонпром» — об'єднання багатопрофільних підприємств дев’яти галузей оборонної промисловості України.

До складу Концерну входить понад 100 підприємства, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, а також беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами.

Читайте також: Данилюк про Укроборонпром: Буде серйозна оптимізація зі зміною акціонера

На початку 2019 року керівництво концерну опинилось в епіцентрі скандалу після журналістських розслідувань проєкту «Bihus.info», під час яких були оприлюднені суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-