Обмін полоненими не може бути ціною суверенітету України — президент Естонії

Обмін полоненими не може бути ціною суверенітету України — президент Естонії

Фото
Укрінформ
Україна має шукати рішень, щоб війна на Сході була закінчена, але повернення бранців Кремля не може стати ціною втрати незалежності держави.

На цьому наголосила Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд під час брифінгу після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Війна на Сході і окупація Кримського півострова — це ті речі, які не можна прийняти. І ми будемо нагадувати про це знову і знову на міжнародному рівні. Звичайно, ми повинні шукати рішення. Україна має шукати рішення. Міжнародна спільнота повинна рухатися до рішень. І нещодавній обмін полоненими може бути помітним кроком на цьому шляху. Але це не може стати ціною суверенітету України”, - підкреслила Кальюлайд.

Водночас вона запевнила, що Естонія завжди буде підтримувати кроки України на цьому шляху, а також у продовженні процесу реформ та боротьбі з корупцією.

Читайте також: Вибори в ОРДЛО мають відбутися за українськими законами — Зеленський

“Коли ваша країна перебуває в такій ситуації, це великий виклик. І ми вам співчуваємо. Але в України немає іншого шляху. І я знаю, що нинішні лідери України знають про це. І тільки так Україна може залишатися на шляху, який іде ближче до ЄС і НАТО. Це те, що ми обговорили глибоко з паном Президентом. І я запевнила, що ми готові продовжувати практичну співпрацю, робити практичні кроки. І ми записуємо, де саме вам потрібна наша допомога, на вашу думку. І ми її надамо також на міжнародному рівні”, - зазначила Президент Естонії.

Спільний брифінг Володимира Зеленського та Керсті Кальюлайд в Києві / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, XVI Щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі" проходить з 12 по 14 вересня 2019 року в Києві. Понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів з 26 країн беруть участь у конференції, організованій Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-