Зеленський зустрівся з Тейлором: США підтвердили стратегічне партнерство з Україною

Зеленський зустрівся з Тейлором: США підтвердили стратегічне партнерство з Україною

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський на зустрічі з тимчасовим повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором подякував за постійну підтримку з боку Вашингтона суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Про це повідомляється на офіційному інтернет-представництві Президента.

"Вдячний США за розблокування військової допомоги Україні, за постійну підтримку нашого суверенітету та територіальної цілісності", – сказав глава держави.

Президент підкреслив, що США вкотре підтвердили своє стратегічне партнерство з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Посольство України в США поінформувало, що адміністрація Дональда Трампа розблокувала кошти програм зміцнення оборони та безпеки України, фінансування яких було затверджено раніше в бюджетах Держдепартаменту США і Пентагону.

Читайте також: США виділяють Україні $390 мільйонів військової допомоги - Зеленський

Зокрема, йдеться про 250 млн дол. з бюджету Пентагону в межах програми "Ініціатива безпекової допомоги Україні", 115 млн дол. за програмою Держдепартаменту "Міжнародне військове фінансування" з бюджету 2019 року, а також 26,5 млн дол. за цією ж програмою з бюджету 2018 року. Загалом це 391,5 млн дол. Ці кошти призначені для закупівлі озброєння та військової техніки, надання послуг, які сприятимуть посиленню можливостей Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-