Данилюк: Очікуємо на продуктивну зустріч Зеленського і Трампа у Нью-Йорку

Данилюк: Очікуємо на продуктивну зустріч Зеленського і Трампа у Нью-Йорку

Укрінформ
Президенти України та США Володимир Зеленський та Дональд Трамп під час очікуваної запланованої зустрічі на полях Генасамблеї ООН обговорять стабілізацію ситуації на Донбасі та питання двосторонньої співпраці.

Про це заявив журналістам секретар РНБО Олександр Данилюк в кулуарах 16-ї Щорічної зустрічі YES у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас США є стратегічним партнером. Вони підтримують Україну у реформах, у підсиленні сектору оборони та безпеки. США є одним із найважливіших партнерів для України. Питання стабілізації на сході України, припинення війни будуть обговорюватися нашими президентами", - сказав Данилюк.

Він додав, що українська сторона очікує на продуктивну зустріч з Трампом, під час якої буде обговорюватися цілий перелік питань, важливих для нашої двосторонньої співпраці.

"Робота й так іде, але президенти мають зустрітися, щоб дати новий поштовх для цієї співпраці", - вважає Секретар РНБО.

Читайте також: Зустріч з Трампом відбудеться у вересні — Зеленський

Щодо того, чи можливе відвідання Зеленським Вашингтона до чи після Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, Данилюк зауважив, що це питання краще адресувати МЗС.

"Ми зацікавлені у якісній зустрічі. На це потрібен час", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський не сумнівається в тому, що зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом і ця зустріч відбудеться вже у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-