США виділяють Україні $390 мільйонів військової допомоги - Зеленський

США виділяють Україні $390 мільйонів військової допомоги - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за розблокування виділення військової допомоги Україні та відзначив чудові відносини між двома державами.

Про це інформує пресслужба глави держави.

«Що стосується відносин зі Сполученими Штатами, я хочу подякувати США за постійну підтримку України, нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності», – сказав глава держави, відповідаючи на запитання під час 16-ї зустрічі Ялтинської європейської стратегії у Києві.

Президент України повідомив, що мав розмови з президентом США Дональдом Трампом.

«Він мене постійно вітав з певними перемогами. Потім, ви чули, Сполучені Штати тимчасово заблокували нам військову допомогу у розмірі 250 мільйонів доларів. Але ми ніяк не реагували, доки у нас не було іншого результату. Зараз я можу сказати, що у нас чудові стосунки зі США, тому що тепер замість заблокованих 250 у нас буде 140 і 250 (млн дол. – ред.). Тому я гадаю, що ми справді рухаємося у правильному напрямку і у нас правильні відносини з нашим стратегічним партнером – Сполученими Штатами Америки. Я вдячний їм за допомогу», – заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський сказав, що потрібно Україні для щастя

Президент України також висловив сподівання, що його особиста зустріч з Дональдом Трампом відбудеться найближчим часом – у вересні.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні посольство України в США поінформувало, що адміністрація Дональда Трампа розблокувала кошти з програм зміцнення оборони та безпеки України, фінансування яких було затверджено раніше в бюджетах Держдепартаменту США і Пентагону.

Зокрема, йдеться про 250 млн дол. з бюджету Пентагону в рамках програми "Ініціатива безпекової допомоги Україні", 115 млн дол. за програмою Держдепартаменту "Міжнародне військове фінансування" з бюджету 2019 року, а також 26,5 млн дол. за цією ж програмою з бюджету 2018 року. Загалом це 391,5 млн дол. Ці кошти призначені для закупівлі озброєння та військової техніки, надання послуг, які сприятимуть посиленню можливостей Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-