До

До "кнопкодавів" у "Слузі народу" застосують суворі санкції — депутати

Укрінформ
На депутатів від фракції "Слуги народу", викритих у неперсональному голосуванні, будуть накладені суворі санкції.

Про це заявив голова фракції Давид Арахамія у кулуарах Верховної Ради в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо не було реальної нагальної потреби в цьому, то це така напіввипадковість. Вони (депутати-"кнопкодави" - ред.) понесуть суворі санкції... Ми будемо розглядати це питання в порядку денному на (засіданні) фракції", - сказав Арахамія.

Як повідомляв Укрінформ, першим кнопкодавом виявився нардеп від "Слуги народу", мажоритарник з округу №156 на Рівненщині Сергій Литвиненко. Факт мав місце 3 вересня о 17:52, під час голосування за включення до порядку денного сесії законопроєкту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВР) та його направлення до Конституційного Суду (постанова №1016/П).

10 вересня Рух "Чесно" зафіксував факт кнопкодавства з боку мажоритарника-самовисуванця з Донеччини Олександра Ковальова. Сталося це на ранковому засіданні ВР під час голосування за президентський законопроєкт про імпічмент.

Пізніше Рух "Чесно" заявив про третій факт неперсонального голосування з боку Олени Копанчук - депутату від "Слуги народу", обраної у мажоритарному окрузі №189 на Хмельниччині. Факт її неперсонального голосування зафіксовано 11 вересня о 13:32 - за законопроєкт про внесення змін до закону "Про будівельні норми" щодо вдосконалення нормування у будівництві" за основу.

Читайте також: Два депутати-кнопкодави “спокутують провину” благодійністю

Копанчук і Литвиненко вже заявили про готовність переказати свою зарплату за місяць на рахунки благодійних фондів.

Фото: MIGnews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-