Депутати не підтримали зміни до календарного плану роботи сесії

Депутати не підтримали зміни до календарного плану роботи сесії

Укрінформ
Верховна Рада відхилила проєкт постанови №2137 "Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання".
Ухвалення відповідного рішення підтримали лише 29 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Загаданим проєктом постанови головним чином передбачалося, щоб у пленарному режимі Рада продовжила працювати до кінця місяця. Хоча, згідно з календарним планом, тиждень із 23 по 27 вересня відведено для роботи з виборцями.

Більшість парламентаріїв із цим не погодилися. Так, співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко акцентувала на необхідності підготовки до другого читання ухвалених за основу законопроєктів, що передбачає роботу в комітетах.

"Наша політична сила вітає той швидкий темп, який узяв парламент для розгляду законопроєктів, але хочемо привітати ще більше те, що зала повертається до професійного підходу роботи над ним", - пояснила політик.

До того ж, вона звернула увагу на те, що "половину сесійної зали становлять колеги-мажоритарники", які мусять розпочати роботу з виборцями на округах.

Депутат із фракції "Голос" Галина Васильченко, яка є мажоритарницею по 118 округу на Львівщині, підтримала таку позицію колеги.

"Як мінімум половина в цьому залі - представники, які пройшли за мажоритарними округами, які мають заплановані зустрічі з виборцями, представниками ОТГ і багато інших речей, які треба допомагати вирішувати нашим виборцям на округах. Зараз ви нас позбавляєте такого права", - зауважила вона.

Васильченко також нагадала, що протягом 23-27 вересня Рада матиме вносити поправки до проєкт Державного бюджету на 2020 рік, "над яким також треба детального й виважено попрацювати".

Член депутатської групи "За майбутнє", яка складається з депутатів-марожитерників, Ірина Констанкевич також заявила про необхідність залишити можливість для роботи з виборцями у вказаний період.

Читайте також: Верховна Рада розпустила ЦВК: "за" - 341

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ІХ скликання під час першого засідання 29 серпня затвердила календарний план другої чергової сесії. Відповідну постанову №1087 підтримали 278 народних депутатів. Цим документом передбачено, що друга сесія ВР триватиме з 3 вересня до 24 січня.

Загалом документом визначено, що у вересні Рада пленарно працюватиме три тижні. При цьому, 13 і 20 вересня, зважаючи на календарний план, відбуватимуться ранкове й вечірнє пленарні засідання. А от години запитань до уряду, що зазвичай триває з 10:00 до 11:00 кожної пленарної п'ятниці, у перші тижні другої сесії ВР нового скликання не передбачено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-