В Раду прийшов колишній політв'язень Кремля Балух

В Раду прийшов колишній політв'язень Кремля Балух

Фото
Укрінформ
Один із колишніх в'язнів Кремля Володимир Балух присутній на засіданні Верховної Ради у п'ятницю.
Про це поінформувала співголова фракції "Європейської солідарності" Ірина Геращенко на ранковому засіданні парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шановні колеги, зараз на гостьовій трибуні Верховної Ради України перебуває один із політв'язнів Кремля, звільнений нещодавно, за що ми ще раз дякуємо всім причетним до звільнення, - Володимир Балух. Звертаємося до Голови Верховної Ради з проханням оголосити про це і запросити його до сесійної зали", - сказала Геращенко.

Народні депутати і журналісти привітали Балуха оплесками.

Після цього Голова ВР Дмитро Разумков оголосив про перехід до наступного питання порядку денного.

Як повідомляв Укрінформ,7 вересня відбувся обмін утримуваними громадянами між Україною та Росією у форматі "35 на 35". Серед тих, хто повернувся в Україну, був і Володимир Балух - кримський фермер, який не прийняв анексію Криму Росією. Він вивісив на своєму будинку прапор України, пізніше прикріпив на будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної Сотні".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Згодом проти активіста порушили ще одну справу - за заявою начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольному, який стверджував, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляли, що це тюремник напав на нього.

Читайте також: Балух подякував усім, хто писав йому до в'язниці

За сукупністю двох кримінальних справ підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (в даний час це більше 3 тисяч 800 гривень).

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

З 29 березня 2019 року Балух перебував у ВК-4 м.Торжок Тверській області (ФКУ ВК-4 УФСВП Росії по Тверській області).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-