Олігархи готові перезапустити своє ставлення до України — Зеленський

Олігархи готові перезапустити своє ставлення до України — Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що олігархи готові перезапустити своє відношення до України і монополістів в країні не має бути.

Про це він заявив під час виступу на 16-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується великого бізнесу в наші країні і є альтернативна назва - олігархи, які контролюють дійсно іноді не просто виробництво, а деякі галузі, то ми запропонували нормальні правила - монополістів більше не може бути в Україні... Думаю, вони (олігархи - ред) самі вже готові до того, щоб перезапустити своє відношення, перезапустити свою ментальність", - сказав Зеленський.

Він додав, що в Україні повинен бути відкритий ринок. Президент зауважив, що є складнощі у розмовах з великим бізнесом, але він впевнений, що олігархи почують владу, а якщо не почують, то "доведеться інші спроби знайти як з ними говорити".

Читайте також: Зеленський дуже добре володіє інформацією в усіх ключових сферах — Данилюк

"Ця країна надала великим бізнес-групам дуже багато всього - час, великі гроші, можливості, іноді надавала можливості виводити ці гроші з країни, зараз є великий час для країни. Вони розуміють, що всі їх великі виробництва, всі їх заводи, монопольні галузі , якщо розвалиться наша країна, якщо у нас, не дай Боже, всі люди звідси поїдуть, то для кого вони мають свої бізнеси? Хто буде працювати на їх заводах? Мені здається, що вони вже ментально змінюються", - додав Зеленський.

За його словами, влада перезапускає Антимонопольний комітет і вже змінили заступників його керівника.

"Побачимо, як працює голова Антимонопольного комітету", - зазначив Зеленський.

Фото: YES © 2019. Фотографи: Сергій Іллін, Олександр Індичий та Олександр Пілюгін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-