Україна наполягає на зустрічі у “нормандському форматі” ще у вересні — Зеленський

Україна наполягає на зустрічі у “нормандському форматі” ще у вересні — Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі конкретної дати зустрічі лідерів країн “нормандського формату” немає, Україна наполягає на такій зустріч ще у вересні.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз ми дати не маємо. Ми наполягаємо, щоб ця зустріч відбулася саме у вересні”, - зазначив Зеленський у відповідь на запитання, чи відомо вже, коли відбудеться зустріч лідерів у “нормандському форматі".

Разом з тим він нагадав, що 2 вересня пройшла зустріч представників (дипломатичних радників - ред.) чотирьох країн “нормандського формату”, на якій, за його словами, обговорювали у тому числі й "формулу Штайнмаєра".

Водночас Зеленський наголосив, що розглядати і приймати рішення і щодо “формули (плану — ред.) Штайнмаєра”, і всіх пунктів Мінських домовленостей будуть саме лідери держав-учасниць “нормандського формату”.

Читайте також: У Києві президент Фінляндії привітав воїнів звертанням “Слава Україні!”

“Ми повинні обговорити всі пункти Мінських домовленостей. Не я підписував ці Мінські угоди, але ми з вами розуміємо, що відповідальність зараз на мені, ніхто не знімає цю відповідальність, бо це наша з вами країна і ми будемо працювати і будемо боротися, щоб захищати кожну краплю наших українських інтересів”, - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, посол Франції в Україні 11 вересня заявив, що Президент Франції Еммануель Макрон активно працює, щоб зустріч лідерів "нормандського формату" відбулась у вересні.

У той же день міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас висловив упевненість, що є шанс відновити Мінський процес. Німеччина та Франція будуть залучені в цьому на провідних позиціях, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-