Разумков відкрив ранкову Раду, у залі — 388 депутатів

Разумков відкрив ранкову Раду, у залі — 388 депутатів

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове пленарне засідання парламенту у четвер, 12 вересня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ранкове засідання оголошую відкрити”, — сказав спікер.

У залі засідань зареєструвалося 388 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, Рада у четвер планує перейти до розгляду законопроєкту “Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроєкту, що готується до другого читання”. Ним пропонується, щоб поправки до законопроєктів, який готується до другого читання, могли вноситися лише до проєкту, прийнятого за основу. Автори законопроєкту прогнозують, що це дозволить підвищити ефективність законодавчого процесу в Україні.

Ще один пакет запропонованих змін до Регламенту стосується запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом (законопроєкт №1044). Потенційний закон передбачає, зокрема, щоб супровідні документи до законопроєктів подавалися в електронному вигляді.

Засідання ВР / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Наступним питанням у четвер ВР розгляне три законопроєкти — основний і альтернативні — щодо покарання депутатів за прогули. Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту рекомендував ухвалити проєкт №1035-2: ним пропонується позбавляти нардепів зарплати за пропуски без поважних причин понад третини пленарних засідань, більш ніж половина засідань комітетів ВР.

Також Рада має розглянути президентський законопроєкт про зміну організації оборони України (№1011). Так, його ухвалення дозволить законодавчо закріпити необхідність розробки та затвердження Президентом Плану оборони держави та затвердження його структури.

Водночас серед питань, передбачених порядком денним на 11 вересня, є розгляд законопроєкту №1008 “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування”, внесеного Президентом. Цей документ передбачає загалом перезапуск судової реформи.

Читайте також: У планах Ради - зміни до Регламенту, “прогульники” і перезапуск судової реформи

Окрім того, Верховна Рада має розглянути близько десятка законопроєктів у сфері економіки та фінансів. Зокрема, йдеться про проєкти №1074 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії”, №1082 “Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи” та №1069 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-