Посла Чехії викликали до МЗС через зустріч Земана з

Посла Чехії викликали до МЗС через зустріч Земана з "підкарпатськими русинами"

Укрінформ
МЗС викликало посла Чехії в Україні Радека Матулу для пояснень з приводу зустрічі президента Чехії Мілоша Земана з представниками "Світової ради підкарпатських русинів”.
Про це повідомляється на сайті відомства.

“У зв’язку з появою у ЗМІ інформації про зустріч президента Чехії Мілоша Земана з представниками чеської неурядової організації "Світова рада підкарпатських русинів" 11 вересня до Міністерства закордонних справ України було запрошено посла Чеської Республіки в Україні Радека Матулу для отримання роз’яснень”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чеський дипломат заперечив будь-які заклики з боку Чехії щодо русинської автономії у Закарпатті та підтвердив підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів. Чеська сторона підготує з цього приводу офіційну інформацію, пообіцяв посол.

У МЗС запевнили, що рішуче реагуватимуть на будь-які спроби ставити під сумнів суверенітет та територіальну цілісність України.

Читайте також: Кулеба: З Угорщиною слід домовлятися, поважаючи взаємні національні інтереси

Раніше чеські ЗМІ повідомили, що президент Чехії Мілош Земан прийняв у Празькому Граді делегацію з семи осіб, які, за їхніми словами, "представляють інтереси русинів, які домагаються автономії в складі України".

За інформацією ЗМІ, Земан нібито погодився виступити посередником між Києвом і "русинами", які, за їхніми словами, вимагають статусу автономії для своєї території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-