Першим кнопкодавцем нової Ради виявився депутат від

Першим кнопкодавцем нової Ради виявився депутат від "Слуги народу" - ЧЕСНО

Відео
Укрінформ
Рух ЧЕСНО назвав першим "кнопкодавом" у Верховній Раді 9-го скликання депутата від "Слуги народу".
Порушником став нардеп від “Слуги народу” Сергій Литвиненко, повідомляє громадський рух.

"10 вересня Рух ЧЕСНО повідомив про перший зафіксований факт неособистого голосування у парламенті 9-го скликання: Конституцію порушив позафракційний нардеп, мажоритарник-самовисуванець з Донеччини Олександр Ковальов. Проте, як з'ясувалося згодом, перше кнопкодавство у новій ВРУ сталося тижнем раніше", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що порушником виявився нардеп від “Слуги народу”, мажоритарник з округу №156 на Рівненщині (Березнівський, Костопільський та Сарненський райони) Сергій Литвиненко.

"Він кнопкодавив, ймовірніше за все, за іншого “слугу”-мажоритарника — Олександра Скічка (округ №197, Черкащина). Фраза “ймовірніше за все” означає, що це місце офіційно закріплене за Скічком, проте є ймовірність, що у слоті його пульта могла перебувати картка іншого депутата". - відмітили у ЧЕСНО.

Як зазначається, факт порушення Конституції, який був зафіксований завдяки трансляції “Радіо Свобода”, мав місце 3 вересня о 17:52, під час голосування за включення до порядку денного сесії законопроєкту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВРУ) та його направлення до Конституційного суду (постанова №1016/П).

Читайте також: Журналісти "Чесно" заявили про погрози від депутата-кнопкодава

Раніше "Чесно" у Telegram повідомили, що герой їхнього попереднього матеріалу про кнопкодавство Олександр Ковальов погрожував журналісту "Чесно". В свою чергу в організації зазначили, що готують заяву до правоохоронних органів.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков назвав неприпустимим неперсональне голосування народного депутата-самовисуванця Олександра Ковальова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-