Суд зобов’язав ДБР перевірити інформацію Чорновол про Портнова — “ЄС”

Суд зобов’язав ДБР перевірити інформацію Чорновол про Портнова — “ЄС”

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва зобов’язав Держбюро розслідувань розпочати розслідування за повідомленням Тетяни Чорновол стосовно колишнього заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова.

Про це повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

"Шевченківський суд зобов’язав Державне бюро розслідувань внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію згідно з повідомленням Тетяни Чорновол стосовно імовірного створення Андрієм Портновим злочинної організації з метою отримання неправомірної вигоди від комерційної структури ПАТ «БТА Банк»", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до повідомлення про злочин дії Портнова можуть містити ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 255 Кримінального кодексу України.

Читайте також: ДБР розслідує зволікання Порошенка під час призначення і звільнення суддів

"Згідно з рішенням суду Державне бюро розслідування має розпочати розгляд цієї справи і протягом 24 годин передати заявнику копію витягу з реєстру", - йдеться у повідомленні.

Партійна пресслужба також опублікувала копію рішення суду.

Як повідомлялося, 2 вересня Чорновол заявила, що ДБР відмовилося вносити до ЄРДР її заяви та реєструвати провадження щодо Портнова. За її словами, заяви стосувалися "узурпації влади" Портновим та його зловживання на державній посаді в інтересах комерційної структури.

Портнов 19 травня повернувся в Україну після більш як 5 років життя за кордоном. У період з 2010 до 2014 року він був заступником глави Адміністрації президента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-