Сліпачук:  Рішення Президента про звернення до ВР щодо розпуску ЦВК - політичне

Сліпачук: Рішення Президента про звернення до ВР щодо розпуску ЦВК - політичне

Укрінформ
Нинішній склад Центральної виборчої комісії із самого початку своєї роботи є незалежним і рівновіддаленим від будь-яких політичних сил.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на засіданні комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, який розглядав подання Президента щодо дострокового звільнення членів комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із самого початку своєї роботи Центральна виборча комісія була абсолютно незалежною та рівновіддаленою від усіх політичних сил. І саме це стало запорукою такого успішного результату проведених виборчих кампаній”, - підкреслила голова ЦВК.

Сліпачук нагадала, що нинішня ЦВК провела дві виборчі кампанії в ОТГ, президентські двоетапні вибори та парламентські вибори.

"Усі міжнародні спостерігачі, які відслідковували виборчий процес, відмітили, що багато проблем, з якими зіткнулася Центральна виборча комісія, є проблемами виборчого законодавства і повного безладу в судовій практиці”, - розповіла голова Центрвиборчкому.

Читайте також: У комітеті пояснили мотиви Зеленського припинити повноваження членів ЦВК

За її словами, відповідно до даних опитувань, з грудня 2018 року по травень-липень 2019 року рівень довіри до ЦВК із 40 % виріс до 77 % серед виборців.

Водночас у коментарях журналістам вона зауважила, що рішення парламенту щодо звільнення членів ЦВК має бути виважене, а саме рішення Президента про звернення до ВР про дострокове припинення повноважень комісії назвала “політичним”.

Разом з тим, Сліпачук підкреслила, що у разі ухвалення народними депутатами рішення про її звільнення з посади, вона особисто не збирається його оскаржувати.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 9 вересня вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії.

11 вересня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав це подання Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-