“Євросолідарність” заблокувала підписання закону про імпічмент

“Євросолідарність” заблокувала підписання закону про імпічмент

Укрінформ
Депутати від парламентської фракції "Європейська солідарність" зареєстрували проєкт постанови щодо скасування рішення Верховної Ради про ухвалення закону про імпічмент.

Відповідна інформація міститься на сайті ВР.

"Проєкт постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проєкту закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)", - йдеться на сайті.

Згідно з регламентом ВР, закон не може бути підписаний головою парламенту, поки не буде розгянуто постанову про скасування рішення про ухвалення закону.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 10 вересня ухвалила закон "Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)".

Читайте також: У "ЄС" і "Голосі" заявляють про грубе порушення регламенту при ухваленні закону про імпічмент

Закон передбачає, що процедура імпічменту ініціюватиметься більшістю народних депутатів від конституційного складу.

Відповідно до закону, рішення про імпічмент Президенту прийматиметься лише у разі, якщо висновки Конституційного суду і Верховного суду засвідчать дотримання вимог Конституції та законів України.

Також закон визначає, що в разі неприйняття Радою постанови про усунення Президента з поста в порядку імпічменту головуючий від імені парламенту має вибачитися перед главою держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-