Зеленський підписав закон про скасування депутатської недоторканності

Зеленський підписав закон про скасування депутатської недоторканності

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до конституції щодо скасування недоторканності народних депутатів України.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України" № 27-ІХ, ухвалений Верховною Радою 3 вересня 2019 року", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно з законом, стаття 80 Конституції викладається у новій редакції, яка не містить положень про те, що народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність і вони не можуть без згоди Верховної Ради бути притягнуті до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані.

Водночас, згідно з новою редакцією статті 80-ї Основного закону, народні депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або за висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Читайте також: Скасована недоторканність: чи стали ми ближчими до демократії?

Передбачається, що закон набуде чинності з 1 січня 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 вересня ухвалила в другому читанні закон №7203 "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)". За відповідний закон проголосували 373 народні депутати при мінімально необхідних 300.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-