Зеленський підписав указ про створення національного парку на Луганщині

Зеленський підписав указ про створення національного парку на Луганщині

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення на території Кремінського району Луганської області національного природного парку "Кремінські ліси”.

Відповідний указ №678/2019 опублікований на сайті глави держави.

“Створити на території Кремінського району Луганської області національний природний парк "Кремінські ліси", - ідеться в документі.

Зазначається, що парк створено “з метою збереження, відтворення і ефективного використання цінних природних комплексів та об'єктів басейну річки Сіверський Донець, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення”.

Читайте також: Зеленський скасував дипломатичні ранги послів Ар’єва, Герасимова та Логвинського

Згідно з указом, до території національного природного парку "Кремінські ліси" погоджено включення 7269 гектарів земель державної власності, а саме: 3121 гектара земель, що перебувають у постійному користуванні державного підприємства "Кремінське лісомисливське господарство", що вилучаються у землекористувача та надаються національному природному парку в постійне користування, і 4148 гектарів земель, що перебувають у постійному користуванні державного підприємства "Кремінське лісомисливське господарство" і включаються до території національного природного парку без вилучення у землекористувача.

Водночас Президент скасував указ від 11 грудня 2009 року № 1040 "Про створення національного природного парку "Сіверсько-Донецький".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-