Зеленський представив МЗС нового міністра

Зеленський представив МЗС нового міністра

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що за чотири місяці співпраці задоволений співпрацею з уже чинним міністром закордонних справ Вадимом Пристайком.

Про це Президент заявив під час церемонії представлення нового міністра колективу МЗС.

“Сьогодні я хочу вам представити людину, нашого нового міністра закордонних справ. Мені здається, що “представити” - це неправильне теж слово, тому що ви знаєте Вадима Володимировича, ви знаєте його дуже багато років, я з ним працюю десь чотири місяці, я дуже задоволений нашою роботою”, - сказав Президент.

Він розповів, як Пристайко допомагав йому під час “складних” дзвінків і розмов.

“Були дзвінки з дуже складними людьми, і нам потрібно було вирішувати в одну секунду, і я бачив, як це робив Вадим, як він мені дійсно дуже допомагав, я вдячний йому”, - підкреслив Зеленський.

Він також наголосив, що нині українська дипломатія перебуває на високому рівні, але висловив сподівання, що за головування в МЗС Пристайка вона вийде “ще на більш високий рівень”.

Глава держави також подякував всьому колективу МЗС за оборону на дипломатичному рівні України, її кордонів.

“Одна із найголовніших війн — це дипломатична війна, і я хочу вам подякувати за те, що ви кожного дня зранку до вечора, іноді вночі, і це правда - вибачте за ці дзвінки, - дійсно бороните Україну, наші кордони”, - додав Президент.

Читайте також: Зеленський 23 вересня відвідає США для участі в Генасамблеї ООН

Пристайко запевнив Президента, що українські дипломати мають високу фахову підготовку і готові невтомно працювати в інтересах держави.

"Володимире Олександровичу, перед вами лише частина нашого дипломатичного війська - це ті, хто перебуває в тилу, всі інші - приблизно в два рази більше - на передовій. Я хочу сказати, що ваше військо навчене, дисципліноване, досвідчене, освічене і готове до застосування 24 години на добу сім днів на тиждень 365 днів. Будь ласка, розраховуйте на нас", - сказав Пристайко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 29 серпня призначила Вадима Пристайка міністром закордонних справ.

Пристайко з 2017 року очолював Місію України при НАТО. 22 травня 2019 року він був призначений заступником глави Адміністрації Президента, 25 червня - заступник керівника Офісу Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-