Рада може цього тижня звільнити членів ЦВК

Рада може цього тижня звільнити членів ЦВК

Укрінформ
Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко припускає, що цього пленарного тижня Верховна Рада може ухвалити рішення про звільнення членів ЦВК відповідно до внесеного Президентом подання.

Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту 10 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розгляд подання про звільнення членів ЦВК - справа не завтрашня. Можливо, подання буде внесено до зали засідань цього тижня, можливо, - ні... Ми ще не вивчали цей документ. Будемо цим, напевно, пів ночі займатися, тому що він досить великий. Уранці буде фактично засідання підкомітету на цю тему", - зазначив Корнієнко.

Підставою дострокового припинення повноважень членів Центрвиборчкому Корнієнко назвав "факти бездіяльності ЦВК, які визначені останніми судовими рішеннями".

Читайте також: До Ради надійшло подання Зеленського про звільнення членів ЦВК

"Дуже багато було судових рішень, які визначали неправомірність тих чи інших рішень ЦВК під час... парламентської кампанії", - прокоментував політик.

Він зауважив, що після публікації рішення ВР про звільнення членів Центральної виборчої комісії депутатські фракції матимуть три дні на подачу Президенту пропозицій щодо нового складу ЦВК.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії.

Нинішній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного - у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-