Віцепрем'єр: Ми не можемо мати суперечок з опозицією у питанні євроінтеграції

Віцепрем'єр: Ми не можемо мати суперечок з опозицією у питанні євроінтеграції

Укрінформ
Європейська інтеграція, яка закріплена серед стратегічних цілей у Конституції України, стоїть вище будь-яких політичних суперечок між українськими політиками.

Таке переконання у понеділок у Брюсселі під час виступу на круглому столі під егідою Фонду Маршалла висловив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європейська інтеграція стоїть вище політики. Ми в Україні можемо мати жорсткі публічні дебати з опозицією, звинувачувати одне одного щодо темпу або змісту реформ, але ми єдині у тому, що стосується європейської інтеграції. У цьому питанні з опозицією ми не можемо мати суперечок», - зауважив Кулеба.

Він наголосив, що Україна незабаром оприлюднить масштабний інструмент моніторингу та аналізу виконання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом - онлайн-систему "Пульс Угоди".  За словами урядовця, єдина причина, чому це не зроблено досі, – бажання команди представити широкій публіці якісний продукт.

Читайте також: Реалізація євроінтеграції урядом залежить від ефективності парламенту – Кулеба

«Поки що зарано робити висновки (щодо роботи нової команди). У нас є намір прискорити реформи. Є повне бажання відремонтувати країну. Ми будемо дуже відкритими у наших розмовах з Європейським Союзом, і очікуємо такої ж відкритості від європейських партнерів. Якщо ми приймемо той простий факт, що ми є частиною одного цілого, ми зможемо вирішити та подолати будь-які проблеми», - переконаний Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-