Пристайко розповів, коли очікувати зустрічі у “нормандському форматі”

Пристайко розповів, коли очікувати зустрічі у “нормандському форматі”

Укрінформ
Зустріч у “нормандському форматі” може відбутися найближчим часом, Президент України Володимир Зеленський готовий узяти участь у таких перемовинах вже цього місяця.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова Ніку Попеску, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми плануємо найближчим часом проведення цієї зустрічі, “нормандського формату”. Можу сказати, що ініціатива є провести це, взагалі, найближчим часом. Президент Зеленський готовий це зробити не лише до грудня, він готовий це зробити цього місяця”, - відповів Пристайко на запитання, коли очікувати зустрічі у “нормандському форматі”.

Читайте також: Зеленський і Путін провели чергову телефонну розмову

За словами міністра, наразі вже є домовленість “фактично з усіма учасниками “нормандського формату”.

Водночас він не виключив, що може відбутися ще одна телефонна розмова радників лідерів країн “нормандського формату”.

“Президент Зеленський не один раз казав, що ми не збираємося п’ять років наступних проводити ці нескінченні переговори, нескінченні зустрічі. Наше завдання — максимально швидко вирішити. Якщо для цього потрібна зустріч лідерів у “нормандському форматі”, я вважаю, що треба це зробити”, - підкреслив Пристайко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-