Прізвище Цемаха було у списках на обмін від початку переговорів — Єрмак

Прізвище Цемаха було у списках на обмін від початку переговорів — Єрмак

Укрінформ
Прізвище колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха від самого початку фігурувало у переговорах президентів України та РФ щодо взаємного звільнення утримуваними особами.

Про це заявив помічник Президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю Українській правді.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, чи Росія вимагала Цемаха від першого дня, чи його додали у процесі, Єрмак сказав: "Його прізвище було з самого початку".

Він наголосив, що саме Президент Володимир Зеленський особисто домовлявся про кількість людей для обміну. "Наскільки мені відомо, ніяких додаткових переговорів щодо зміни прізвищ і так далі не було. Ви розумієте, що це була велика спецоперація, деталі якої ми не можемо розкривати. Але можу сказати, що в основі всього була домовленість двох президентів", - заявив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня відбулося взаємне звільнення Україною та Росією утримуваних осіб у форматі "35 на 35". До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії українців та 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Серед тих, кого видала Україна, — бойовик "ДНР" Володимир Цемах, який є свідком у справі збиття літака рейсу МН17.

Читайте також: Помічник Президента запевняє, що передача Цемаха не вплине на антиросійські санкції

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання. Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Фото: Facebook Олени Лунькової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-