ООН вітає обмін полоненими та сподівається на розблокування мирного процесу

ООН вітає обмін полоненими та сподівається на розблокування мирного процесу

Укрінформ
Обмін полоненими між Україною та Росією може слугувати позитивним кроком задля підвищення довіри між сторонами, розблокування конструктивного діалогу з метою врегулювання конфлікту.

Про це йдеться у заяві для преси речника генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Генеральний секретар ООН вітає обмін полоненими та затриманими, який відбувся між Російською Федерацією та Україною 7 вересня та відзначає всіх причетних, хто домігся цього результату, включно з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Росії Владіміром Путіним», - йдеться у заяві. 

Читайте також: Доповідь генсека ООН: Росія має припинити порушення прав людини у Криму

Гутерреш сподівається, що «цей важливий гуманітарний акт може слугувати позитивним кроком до підвищення довіри між усіма». Він також висловив надію на розблокування «регулярного та конструктивного діалогу на всіх рівнях», з прицілом на побудову шляху до того, аби одного дня знайти врегулювання конфлікту у східній Україні. 

«Генеральний секретар закликає всі відповідні сторони здійснити подальші заходи у такому ж дусі, аби забезпечити динаміку зусиль, що тривають, Нормандської четвірки, Тристоронньої контактної групи, ОБСЄ та інших, включно з тривким припиненням вогню, полегшенням гуманітарної ситуації вздовж лінії зіткнення, розблокуванням прогресу з імплементації Мінських домовленостей», - підсумував він. 

Читайте також: Держдеп США закликає Росію виконати всі пункти Мінських угод

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-