Макрон і Путін обговорили майбутню зустріч

Макрон і Путін обговорили майбутню зустріч "нормандської четвірки"

Укрінформ
Підготовка порядку і проведення чергового саміту «нормандської четвірки» стала однією з тем телефонної розмови, який провели президенти Франції та РФ, зокрема Володимир Путін виклав свої очікування щодо письмового закріплення "формули Штанмайєра".

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Кремля.

«Президент Росії відзначив доцільність ретельної підготовки порядку денного чергового саміту «нормандської четвірки», а також опрацювання тих рішень, які можуть бути схвалені лідерами за підсумками такої зустрічі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Макрон вітає звільнення Сенцова

У ньому також зазначено, що Володимир Путін торкнувся питання письмового закріплення "формули Штайнмайера".

"В даному контексті звернуто увагу на необхідність виконання Києвом домовленостей, досягнутих в ході попередніх зустрічей на вищому рівні в Парижі та Берліні у 2015 і 2016 роках, включаючи розведення сил і засобів на узгоджених ділянках лінії зіткнення і закріплення в письмовому вигляді "формули Штайнмайєра", - зазначено в документі.

В ході розмови також йшлося про обмін полоненими, який відбувся вчора, чому була дана «позитивна оцінка» обох сторін.

Читайте також: Макрон повторює помилки західних лідерів щодо Росії - Chatham House

Під час розмови було закцентовано увагу на «безальтернативності мінського «комплексу заходів» як основи врегулювання», а також «підтверджено взаємну налаштованість на продовження конструктивної спільної роботи у рамках «нормандського формату».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-