Луценко - про обмін Цемаха: Путін буде розігрувати карту

Луценко - про обмін Цемаха: Путін буде розігрувати карту "образи голландського суспільства"

Укрінформ
У ситуації з бойовиком "ДНР" Володимиром Цемахом Україна зробила все можливе, навіть відклала обмін утриманими задля його допиту.

Про це у Facebook написав колишній генпрокурор України Юрій Луценко.

"Українська сторона відклала обмін і зробила все можливе в ситуації, яка склалася. Допит Цемаха відбувся. Від угоди зі слідством він відмовився. Видати його Нідерландам ми не маємо права через положення Конституції. Судити його голландці зможуть так само, як з березня 2020 судитимуть перших 4 підозрюваних - заочно", - написав Луценко.

За його словами, цю карту образи голландського суспільства (ним же створену) буде розігрувати Путін і його підспівувачі в Європі - "їхня ціль - зняти санкції ЄС проти РФ, які були введені саме після збиття МН17".

Луценко підкреслив, що в умовах війни "обмін наших бійців на солдатів агресора чи підконтрольних їм сепаратистів - не ганьба і не зрада".

Читайте також: Обмін полоненими: Москалькова пропонує Києву нову угоду

"Вірю, що додому мають повернутися всі. Обмінний фонд є. За мою каденцію правоохоронці і суди забезпечили 1200 вироків за тероризм. Ще 1100 - на етапі слідства", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Серед тих, кого видала Україна, - бойовик “ДНР” Володимир Цемах, який є свідком у справі збиття літака рейсу МН17.

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання. Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-