Данилюк про Укроборонпром: Буде серйозна оптимізація зі зміною акціонера

Данилюк про Укроборонпром: Буде серйозна оптимізація зі зміною акціонера

Укрінформ
Акціонером державного концерну "Укроборонпром" має стати Міністерство оборони України.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Наразі акціонером є Кабінет міністрів, моя позиція насправді, що Кабмін не може бути акціонером, якесь одне з міністерств має бути акціонером. Міністерство оборони – це оптимальний варіант, який ми проговорили. Цей варіант також і забезпечує відповідний зв’язок із президентом", – заявив Данилюк.

Він також додав, що це рішення вже "затвердили", і наголосив, що на підприємство чекає оптимізація.

Читайте також: Аудит Укроборонпрому проведе компанія Baker Tilly Ukraine

"Зараз призначено нового керівника, він формує нову команду, яка розуміє, як побудувати процеси. Буде дуже серйозна оптимізація. "Укроборонпром" працюватиме в інтересах держави", - додав Данилюк.

Він також наголосив, що найбільш правильною моделлю є формат холдингу із чітко продуманою системою управління.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Читайте також: Абромавичус пояснив, чому його призначили керівником "Укроборонпрому" поза конкурсом

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, що підтримав і п'ятий президент Петро Порошенко.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор подав позов до суду на журналістів проекту Bihus.Info Дениса Бігуса і Лесю Іванову.

Читайте також: Із 500 справ проти Укроборонпрому до суду доходить лише 2% - Абромавичус

Верховна Рада доручила Тимчасовій слідчій комісії з розслідування корупції в армії дослідити у найкоротший термін оприлюднені факти щодо зловживань у державному концерні "Укроборонпром" та причетності до цього посадових осіб.

Президент Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом вийшла чергова серія журналістських розслідувань "Наші гроші", присвячена зловживанням в Укроборонпромі під час здійснення капітального ремонту двох літаків Ан-26 для іноземного замовника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-