Матіос розповів, кого передали Росії під час обміну

Матіос розповів, кого передали Росії під час обміну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський помилував, як мінімум, вісьмох засуджених в Україні осіб, які були передані Росії в рамках обміну полоненими.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook ексвійськовий прокурор Анатолій Матіос.

Всього прокуратура здійснювала процесуальне керівництво і підтримку державного звинувачення у відношенні 13 з 35 переданих Росії осіб.

З 13 осіб, троє – росіяни, решта – громадяни України.

Читайте також: Обмін полоненими був і залишається на порядку денному - ОБСЄ

10 осіб вже отримали вироки судів, обвинувальні акти ще трьох продовжують розглядатися. Їм суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов'язання.

  • Олексій Седиков, громадянин РФ засуджений за участь у терористичній організації ЛНР, в бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ до 11 років позбавлення волі. Помилуваний.
  • Денис Сидоров, громадянин РФ засуджений за участь у складі терористичної організації ДНР, в бойових діях проти підрозділів сил АТО до 11 років позбавлення волі. Помилуваний.
  • Віктор Агєєв, громадянин РФ засуджений за участь у терористичній організації ЛНР та незаконне поводження з вогнепальною зброєю до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Помилуваний.
  • Олександр Баранов, громадянин України, який, бувши вояком української армії, скоїв держзраду і дезертирство, засуджений до 13 років позбавлення волі. Помилуваний.
  • Максим Одинцов, громадянин України, вчинив держзраду і дезертирство, засуджений до 13 років позбавлення волі. Помилуваний.
  • Юлія Просолова, громадянка України, засуджена за вчинення терористичного акту в Маріуполі, в результаті якого загинув начальник головного відділу контррозвідки СБУ Хараберюш А. В., до 12 років позбавлення волі. Помилувана.
  • Станіслав Єжов, громадянин України, перекладач прем'єр-міністра, засуджений за вчинення державної зради до позбавлення волі строком на 3 роки, який він відбув перебуваючи під вартою.
Читайте також: Медведчук не був залучений до переговорів про обмін - Баканов
  • Андрій Васьковський, громадянин України, колишній співробітник контррозвідки СБУ, засуджений за вчинення державної зради до позбавлення волі строком на 1 рік 7 днів, який він відбув перебуваючи під вартою.
  • Юрій Ломако, громадянин України, засуджений за держзраду (передавав відомості військового характеру) до 5 років позбавлення волі. Помилуваний.
  • Сергій Лазарєв, громадянин України, засуджений за держзраду (РФ передавав відомості у сфері оборони) до 4 років позбавлення волі. Помилуваний.
  • Дмитро Кореновський, громадянин України, обвинувачується у вчиненні державної зради та сприяння діяльності терористичної організації (передавав інформацію військового характеру). Судом змінено запобіжний захід на особисте зобов'язання.
  • Віктор Федоров, громадянин України, звинувачується в госзмене і сприяння діяльності терористичної організації (передавав інформацію військового характеру). Судом змінено запобіжний захід на особисте зобов'язання.
  • Олег Хоменко, громадянин України, обвинувачується у вчиненні державної зради та дезертирстві. Судом змінено запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Також, за його словами, питаннями інших осіб, в тому числі Володимира Цемаха і Кирила Вишинського, займалися прокурори цивільних прокуратур та прокуратури АРК.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у РФ співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-