Обмін полоненими був і залишається на порядку денному — ОБСЄ

Обмін полоненими був і залишається на порядку денному — ОБСЄ

Укрінформ
ОБСЄ вітає обмін полоненими і сподівається, що він не завдасть шкоди розслідуванню аварії  МН17.

Про це йдеться у спільній заяві головуючого в ОБСЄ міністра закордонних і європейських справ Словаччини Мирослава Лайчака та генерального секретаря ОБСЄ Томаса Гремінгера з нагоди успішного завершення обміну полоненими між Україною та Росією, повідомляє Укрінформ.

«Обмін затриманими ... був і є головним планом порядку денного Словацького головування в ОБСЄ з самого його початку», - йдеться у заяві.

Лайчак висловив надзвичайне задоволення сьогоднішнім обміном, назвавши його «позитивним розвитком», який внесе величезну зміну в житті десятків людей, їхніх сімей та друзів.

Читайте також: Обмін є першою виконаною обіцянкою виборчої кампанії Зеленського — NYT

Водночас він висловив надію, що це не матиме негативних наслідків щодо поточного розслідування збиття рейсу MH17 малайзійських авіакомпаній у 2014 році.

«Цей обмін може створити довіру між двома країнами, а також призвести до обміну всіма затриманими, як це передбачено Мінськими угодами», - вважає Лайчак.

Генсек ОБСЄ зі свого боку висловив глибоку вдячність сторонам за конструктивні зусилля, які дозволили зробити цей важливий крок.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у РФ співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-