Обмін є першою виконаною обіцянкою виборчої кампанії Зеленського — NYT

Обмін є першою виконаною обіцянкою виборчої кампанії Зеленського — NYT

Укрінформ
Обмін полоненими між Україною і Росією є першою дипломатичною перемогою Президента Зеленського, який має зберегти цей імпульс, а для російського президента це може стати шансом для послаблення напруження із Заходом.

Так охарактеризувало останній розвиток подій у суботу американське впливове видання The New York Times.

"Для Зеленського обмін – це перший дипломатичний вдалий хід його президентства, а також перша виконана важлива обіцянка його виборчої кампанії", - коментує американське видання політичне значення обміну заручниками для України.

Як зазначається в публікації, з високим рейтингом для Зеленського та його команди "важливо зберегти імпульс зусиль його адміністрації та досягти результатів". При цьому видання нагадує, що, як показали опитування, саме зниження напруженості на сході України було головним пріоритетом для українців.

Читайте також: Guardian: Обмін полоненими — великий тріумф для Зеленського

Що стосується Путіна, то "обмін міг би відкрити шлях для послаблення напруги з Європою, яка після анексії Криму в 2014 році ввела санкції проти хворої економіки Росії", зазначає The New York Times.

"Для російського лідера – ослабленого кволою економікою, а також тижнями протестів за справедливі муніципальні вибори після того, як опозиційні кандидати були виключені з бюлетенів, – цей жест міг би стати способом продемонструвати Європі, що він готовий йти на компроміс",- підкреслює видання.

Читайте також: Зеленський сказав про кроки для закінчення війни

При цьому газета нагадує, що Зеленський назвав обмін "першим етапом розблокування діалогу", а також "першим кроком до припинення війни".

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у РФ співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-