Європейські політики вітають обмін між Києвом і Москвою

Європейські політики вітають обмін між Києвом і Москвою

Укрінформ
Високий представник ЄС Федеріка Могерині привітала звільнення українських політичних в’язнів, що стало можливим завдяки активній позиції громадянського суспільства та окремих людей по усьому світові.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Сьогодні відбувся обмін ув’язненими між Україною і Росією. Це означає, що нарешті Олег Сенцов, Павло Гриб, Едем Бекіров, 24 захоплених українських моряки та інші, до визволення яких Європейський Союз закликав багато разів, є вільними та повернулися в свою країну», - йдеться у заяві Високого представника ЄС.

Вона наголосила, що Європейський Союз очікує, що всі сторони скористаються цим позитивним імпульсом.

Депутат Європейського Парламенту, впливовий європейський політик Єжи Бузек також привітав звільнення українських політичних в’язнів та висловив сподівання, що решта заручників Кремля також невдовзі опиниться вдома.

Читайте також: Волкер сподівається, що обмін дасть новий імпульс для переговорів

«Олег Сенцов – лауреат парламентської премії імені Сахарова, та 34 українських політичних в'язня були звільнені Росією сьогодні! Сподіваюся, що всі українці, що незаконно утримуються Росією, також невдовзі опиняться вдома», - йдеться у його повідомленні у Twitter.

Міністр Європи і закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана також привітав цей обмін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це є жестом, який відображає бажання Росії і України відновити діалог. Це допоможе відновити атмосферу довіри між сторонами у форматі нормандських переговорів», - вважає Ле Дріан.

Він відзначив, що Франція і Німеччина підтримуватимуть зусилля обох сторін задля досягнення конкретного прогресу упродовж наступних тижнів.

Міністр також заявив, що Франція закликає до подальшої імплементації політичних і гуманітарних положень Мінських домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян, серед яких і власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко, та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-