У МЗС Польщі нагадали, що Сенцов - лауреат польської премії

У МЗС Польщі нагадали, що Сенцов - лауреат польської премії "За людську гідність"

Укрінформ
Варшава позитивно сприйняла інформацію про повернення українських в’язнів, які утримувалися Росією, додому. Це сталося також із завдяки міжнародному тиску, у тому числі і Польщі.
Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Польщі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“МЗС Польщі із задоволенням сприйняло повернення до України затриманих громадян України, які утримувалися владою Російської Федерації”,- йдеться в заяві МЗС Польщі.

Як зазначається, це сталося завдяки зусиллям української влади і діям міжнародної спільноти, яка рішуче вимагала від Росії звільнення в’язнів.

“Утримування Росією цих в’язнів було проявом порушення міжнародного права і суперечило загальнолюдським цінностям і нормам цивілізованого світу”, - підкреслено в заяві МЗС Польщі.

В МЗС РП висловили задоволення, що до України повернувся також Олег Сенцов - минулорічний лауреат нагороди міністра закордонних справ Польщі Pro Dignitate Humana ("За людcьку гідність"), яка надається за безкомпромісні дії щодо захисту осіб, що переслідуються, та незламну позицію щодо захисту людини і людської гідності.

У заяві підкреслюється, що Польща також брала участь в міжнародних заходах щодо повернення на свободу громадян України, які утримувалися в Росії, завдяки прийняттю резолюції Сейму 15 червня 2018 року, ініціюванню відповідної резолюції і дебатів в Європарламенті, брифінгу Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні 29 травня 2018 року, рапорту для Міжнародного трибуналу в Гаазі у квітні 2016 року, дій на форумі ОБСЄ.

Читайте також: Ягланд - про обмін полоненими: Необхідні наступні кроки

Як зазначається, у Польщі звільненим українцям побажали відновлення здоров’я і повернення до професійної діяльності.

“Ми сподіваємося, що ця угода (між Україною і Росією про звільнення в’язнів – ред.) дасть можливість здійснити чергові кроки по деескалації конфлікту на Донбасі і завершенні військових дій на Донбасі”, - наголошується в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян, серед яких і власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко, та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-