У

У "ЄС" застерігають, що 90% законопроєктів монобільшості мають подвійне дно

Укрінформ
Переважна більшість законопроєктів, щодо яких монобільшість наступного тижня планує ухвалювати рішення у парламенті, може призвести до відсутності контролю за діями влади.

Про таке заявив співголова депутатської фракції політичної партії "Європейська солідарність" Артур Герасимов на брифінгу 6 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступного тижня монобільшість збирається знову виходити на голосування законопроєктів, які, на жаль, містять у собі дуже багато, м’яко кажучи, поганих речей. Аналітична група нашої фракції ретельно проаналізувала усі ці законопроекти... Ми з’ясували, що 90% законопроєктів – з подвійним дном. І коли ми звели все це до єдиної картини, то побачили, що, на жаль, майже всі законопроекти є невід’ємними елементами, які ведуть, давайте говорити відверто, до узурпації влади, до авторитаризму. По-друге, вони ведуть до повної відсутності контролю за діями влади", - зазначив Герасимов.

За його словами аналіз свідчить, що всі законодавчі ініціативи "повним ходом і дуже швидко розвертають нас від Європи", а монобільшість рухає Україну до російської авторитарної моделі управління. Як приклад він навів законопроєкт №1008 щодо діяльності органів суддівського самоврядування, які за словами політика, насправді передбачає повний і тотальний контроль над судами.

"Крім цього повністю на нуль зводиться український парламент. І він швидкими темпами просувається навіть не до парламенту часів Януковича, а до Радянського Союзу", - заявив Герасимов.

Читайте також: Імперативний мандат: комітет ВР хоче почути авторів законопроєкту

Член фракції "Європейської солідарності" Вікторія Сюмар повідомила, що їхня команда проаналізувала понад п’ятдесят законопроєктів, які подані партією влади та передусім стосуються внесення змін до Конституції.

"Ми визначили три ключові лінії цих законопроєктів. Звісно, у першу чергу, це підпорядкування Президенту всіх силових структур і знищення в них будь-яких балансів... Далі ці зміни до Конституції, які вже проголосовані у першому читанні дають змогу перезаснувати НАБУ, яке вже засноване. Це саме стосується НАЗК", - прокоментувала Сюмар.

Окрім того, за її словами, підпорядкування Нацгвардії Президенту України, що наразі пропонується владою, суперечить стратегії національної безпеки й оборони, що узгоджена з партнерами НАТО.

Водночас вона звернула увагу на те, що зараз розглядається можливість надати главі держави і Кабінету міністрів більше повноважень у сфері господарської діяльності. На думку депутата, це відкриває прямі шляхи до корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-