Україна та Ефіопія обговорили політичний діалог та економічну співпрацю

Україна та Ефіопія обговорили політичний діалог та економічну співпрацю

Укрінформ
Представники міністерств закордонних справ України та Ефіопії обговорили шляхи активізації політичного діалогу, економічну співпрацю та взаємодію в рамках міжнародних організацій.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Ефіопії за результатами другого раунду політичних консультацій між міністерствами закордонних справ України та Ефіопії у м. Аддис-Абеба.

"У ході консультацій сторони розглянули широке коло питань, пов’язаних з двосторонніми відносинами у торговельній та економічній сферах, шляхи активізації політичного діалогу, а також інші питання, що становлять взаємний інтерес", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у диппредставництві, сторони також обмінялись думками щодо ситуації в регіоні Східної Африки та країнах Африканського рогу.

"Ефіопська сторона була поінформована про ситуацію на Сході України та в Автономній Республіці Крим", - додали у пресслужбі.

Читайте також: В Ефіопії за день висадили 350 мільйонів дерев

Окрім того, було обговорено стан і перспективи розвитку співпраці між двома державами у рамках міжнародних організацій, включаючи Африканський Союз.

Українську делегацію на переговорах очолила директор Департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС України Мирослава Щербатюк, а ефіопську - генеральний директор Департаменту країн Європи та Європейського Союзу МЗС Ефіопії Мехретеаб Мулугета.

Фото: ethiopia.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-