Адвокат пояснив, чому Порошенко не прийшов на допит в ДБР

Адвокат пояснив, чому Порошенко не прийшов на допит в ДБР

Укрінформ
П’ятий президент Петро Порошенко не з’явився у п’ятницю, 6 вересня, на допит до Державного бюро розслідувань через неправильно оформлену повістку.

Про це зазначив у коментарі журналістам його адвокат Ігор Головань, повідомляє Укрінформ.

“Я сьогодні офіційно подав відповідний документ, де описав, що повістка оформлена з порушенням встановлених Кримінальним процесуальним кодексом термінів, відповідно до закону це є поважною причиною неявки. Потурати беззаконню неправильно і ми цього робити не будемо”, - сказав він.

Раніше директор ДБР Роман Труба повідомив у своєму Telegram-каналі, що Порошенко не з’явився на допит у справі стосовно можливого втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Києва.

Водночас у коментарі журналістам речник відомства Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенко фігурує у 13 кримінальних справах. Йому надіслали повістки на допит на 10,13,18 і 27 вересня, а також 3 жовтня.

Читайте також: ДБР направить Порошенку повторну повістку на допит

У разі його неявки, зазначила вона, працівники відомства наразі не зможуть застосувати примусовий привід до експрезидента через депутатську недоторканність. Однак уже на початку наступного року, коли імунітет перестане діяти, у разі не явки, до Порошенка зможуть застосувати примусовий привід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-