Порошенко не з’явився на допит до ДБР - Труба

Порошенко не з’явився на допит до ДБР - Труба

Укрінформ
П’ятий президент Петро Порошенко не з’явився у п’ятницю, 6 вересня, на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР) у справі стосовно можливого втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це написав у Telegram-каналі директор ДБР Роман Труба.

“П’ятий Президент України знову проігнорував допит в ДБР. До речі, направляти повістки тепер стало простіше – ми робимо це через Апарат Верховної Ради України. Сьогодні наші слідчі хотіли отримати покази Петра Порошенка у кримінальному провадженні щодо можливого втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Київ”, - написав він.

Труба додав, що уникання допитів - “не дуже ефективний сценарій як для людини, якій немає чого приховувати і є що сказати на свій захист”. “Тим більше, коли ходити на допити все одно доведеться, якщо не зараз, то з січня 2020,”- резюмував Труба.

Читайте також: Порошенко не прийшов на допит у ДБР

Водночас у коментарі журналістам речник відомства Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенко фігурує у 13 кримінальних справах. І йому надіслали повістки на допит на 10,13,18 і 27 вересня, а також 3 жовтня.

У разі його неявки, зазначила вона, працівники відомства наразі не зможуть застосувати примусовий привід до експрезидента через депутатську недоторканність. Однак уже на початку наступного року, коли імунітет перестане діяти у разі неявки до Порошенка зможуть застосувати примусовий привід.

Фото: eurosolidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-