Безпека та енергетика: Зеленський обговорив із сенаторами США підтримку України

Безпека та енергетика: Зеленський обговорив із сенаторами США підтримку України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з сенаторами США Рональдом Джонсоном і Крістофером Мерфі відзначив потужну підтримку України обома палатами Конгресу США.

Він подякував сенаторам, які входять до Сенатського українського кокусу, за їхній особистий внесок у формування цієї підтримки. Про це повідомляє пресслужба Глави держави.

"Хочу подякувати нашому стратегічному партнеру США за постійну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", – зазначив Зеленський.

Президент висловив вдячність американським законодавцям за їхню активну позицію щодо необхідності надання Україні подальшої безпекової допомоги, а також сподівання, що обсяги цієї допомоги збільшуватимуться.

Читайте також: Сенатори після зустрічі з Зеленським сказали, коли США нададуть військову допомогу

Глава держави відзначив і послідовну політику санкцій США проти Росії, привернувши увагу до російської "паспортизації" громадян України на Донбасі та необхідності відповідного реагування.

Сторони обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки, зокрема підкреслили важливість диверсифікації постачання в Україну енергоносіїв шляхом налагодження їхніх поставок зі США. Співрозмовники позитивно відзначили підписаний Меморандум між Україною, Польщею та США щодо постачання американського скрапленого газу.

Читайте також: Данилюк обговорив з сенаторами США розширення оборонної підтримки України

Зеленський подякував американській стороні за послідовну протидію проєкту "Північний потік – 2" та висловив сподівання на ухвалення Конгресом США рішення щодо санкцій проти компаній, які беруть у ньому участь.

Також сторони обговорили питання реалізації реформ в Україні. Зеленський відзначив, зокрема, намір продовжити активні реформи у секторі безпеки та оборони України за стандартами НАТО.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-