Аудит Укроборонпрому проведе компанія Baker Tilly Ukraine

Аудит Укроборонпрому проведе компанія Baker Tilly Ukraine

Укрінформ
Міжнародна аудиторська компанія Baker Tilly Ukraine стала переможцем аукціону та проведе фінансовий аудит державного концерну “Укроборонпром”.
Міжнародна аудиторська компанія Baker Tilly Ukraine стала переможцем аукціону та проведе фінансовий аудит державного концерну “Укроборонпром”.

Про це повідомляється на сайті Укроборонпрому.

"Міжнародна аудиторська компанія Baker Tilly Ukraine стала переможцем аукціону на проведення аудиту консолідованої звітності державного концерну “Укроборонпром”, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що до аукціону через систему ProZorro були допущені два учасники, що входять до шести найбільших аудиторських компаній світового рівня, а саме Ernst & Young та Baker Tilly Ukraine. Обидві провідні міжнародні консалтингові компанії мають ефективний досвід проведення аудитів підприємств у сфері оборонної промисловості.

"Це стане першим консолідованим аудитом концерну за всю історію його існування. До цього міжнародні аудити проводилися лише в окремих підприємствах - учасниках концерну. Зокрема, компанія Baker Tilly Ukraine уже проводила незалежний фінансовий аудит державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт", яка є найбільшим українським спецекспортером та входить до складу ДК "Укроборонпром", - додають у концерні.

Процес пошуку аудитора для Укроборонпрому тривав з 2017 року і був розблокований влітку 2019-го, коли Президент України Володимир Зеленський оновив склад Наглядової ради концерну.Тендерну комісію з відбору аудитора очолював особисто Айварас Абромавичус, на той час голова Наглядової ради Укроборонпрому. У підготовці тендеру також брали участь у якості консультантів фахівці з Незалежного антикорупційного комітету оборони Transparency International-Ukraine (НАКО).

“Це важлива перемога для концерну. Темою аудиту Укроборонпрому дуже сильно спекулювала попередня влада, в реальності ж закупівля послуг аудиту саботувалася минулим керівництвом. Щоб зрушити все з мертвої точки і відновити довіру потенційних учасників до концерну, мені особисто довелося увійти в тендерний комітет. Це було необхідно в тому числі, аби дати сигнал міжнародним аудиторським компаніям виходити на торги, що аудит точно відбудеться, і ніхто не буде вставляти палиці в колеса... Моє бачення – аудитори мають почати працювати в концерні до кінця поточного року. Зараз створюємо для них ці мови”, – прокоментував результати аукціону генеральний директор Укроборонпрому Абромавичус.

Читайте також: Абромавичус пояснив, чому його призначили керівником "Укроборонпрому" поза конкурсом

Проведення міжнародного аудиту фінансової діяльності концерну із залученням міжнародних експертів він назвав головним завданням на найближчу перспективу.

Аукціон з відбору компанії, що здійснюватиме комплексний фінансовий аудит концерну “Укроборонпром” та підприємств, відбувся 5 вересня 2019 року на електронній платформі ProZorro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-