Обіцянки швидкого миру на Донбасі послаблюють позицію Києва на переговорах - Безсмертний

Обіцянки швидкого миру на Донбасі послаблюють позицію Києва на переговорах - Безсмертний

Укрінформ
Обіцянки швидкого миру на Сході України і заяви про намір урегулювати конфлікт на Донбасі до кінця року серйозно послаблюють українську позицію на перемовинах з цього питання.

Про це у коментарі Укрінформу 5 вересня заявив колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний.

"Це (заяви про намір розв'язати конфлікт на Донбасі до кінця року - ред.) дуже серйозно послаблює позицію України, бо в переговорах такі речі, як відведені терміни, чітко визначена позиція без варіативності, не дають можливості маневру, вони блокують", - сказав Безсмертний.

На його думку, це може бути наслідком наслідком відсутності досвіду, нерозуміння ситуації і намаганням отримати певні політичні дивіденди, що "завжди закінчується внутрішнім дискомфортом або, не дай Боже, внутрішнім людським, а не політичним фіаско".

На зауваження, що заяву Президента України про швидкий мир повторив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, Безсмертний зазначив, що "Вадим дуже досвідчений і сильний дипломат, але він усе життя працював з європейськими і американськими дипломатами, а робота з росіянами - це робота іншого штибу, це все рівно як на допиті в КДБ".

Читайте також: Безсмертний попереджає про загрози російського анонсування обмінів

"В нас усі дипломати вчаться за підручниками Джона Вуда і Жака Серре (автори підручників з дипломатичного протоколу - ред.), але треба розуміти, що там (у Росії - ред.) дипломатія Громика і Горчакова. Це іншого порядку дипломатія. Тут треба читати "Битву залізних канцлерів" (історичний роман російського письменника Валентина Пікуля - ред.). Тоді ти розумієш, що їхнє завдання не досягнути результату і компромісу, їхнє завдання тебе обнулити. Оцей інструмент, коли під тиском Росії мене вибивають з переговорів (у Мінську. - ред.), - оце їхня дипломатія", - резюмував колишній представник України в політичній підгрупі ТКГ.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко після зустрічі політичних радників лідерів країн "нормандської четвірки" у Берліні 2 вересня заявив журналістам, що під час зустрічі обговорено кроки, які відкриють шлях до саміту лідерів формату, і нагадав про обіцянку Президента Володимира Зеленського завершити війну на Донбасі якомога швидше, але "точно до кінця року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-