Путін застерігає Зеленського від

Путін застерігає Зеленського від "переслідування" Медведчука

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін застеріг владу України від "переслідування" партії Віктора Медведчука "Опозиційна платформа - За життя".

Про це він заявив на Східному економічному форумі, повідомляє ТАСС.

"Якщо сьогоднішня влада почне з переслідування опозиції, то нічого доброго з цього не вийде", - заявив Путін.

При цьому він назвав ОПЗЖ "парламентською опозицією", яка "має довіру значної кількості виборців, що було підтверджено в ході виборів".

"Тому було б дивно, якби почалось якесь "закручування гайок" в цьому сенсі", - заявив Путін.

Він також сказав, що не чув заяви Президента України Володимира Зеленського про те, що партія "Опозиційна платформа - За життя" отримує іноземне фінансування.

"Але якщо воно було, то це означає, що влада, яка діє на сьогодні в Києві, ризикує наступити на ті ж самі граблі, на які наступало і колишнє українське керівництво в особі колишнього президента Порошенка", - заявив Путін.

Читайте також: Путін заявив про фіналізацію переговорів з Україною про обмін затриманими

Крім того, він додав, що представники ОПЗЖ "не бігають по площах, не вимагають неможливого, працюють у рамках Конституції, в рамках чинного закону". "На мій погляд, було б великою помилкою, якби робилися спроби заважати реалізації їхніх конституційних прав", - сказав Путін.

Як наголошується в повідомленні, голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народний депутат України Віктор Медведчук присутній на нинішньому Східному економічному форумі у Владивостоці.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що у нього є відповіді на питання про те, звідки партія Медведчука "Опозиційна платформа - За життя" отримує фінансування, і проанонсував "дуже гучну історію, яка дуже погано закінчиться".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-