Нова влада має протидіяти бажанню партнерів вирішити питання Донбасу за рахунок України – Геращенко

Нова влада має протидіяти бажанню партнерів вирішити питання Донбасу за рахунок України – Геращенко

Укрінформ
Нова владна команда України має зважати на очевидне бажання міжнародних партнерів вирішити питання Донбасу лише за рахунок України і активно цьому протидіяти.

Про це заявила ексуповноважена Президента України в гуманітарній підгрупі ТКГ щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко у виступі на «круглому столі» на тему: «Мінський пат. 5 років порятунку України і втрати Донбасу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Насправді очевидно, що наші партнери – Німеччина, Франція хотіли б вирішити питання Донбасу тільки за рахунок України. Не треба нам цьому підігрувати», - сказала Геращенко.

Вона зауважила, що тут «є велика засторога», оскільки, за її прогнозом, на нового Президента і його команду будуть тиснути і вимагати негайно ухвалити в парламенті політичний блок домовленостей по Донбасу, а в умовах монобільшості їм буде важко ухилятися від цього під приводом складних перемовин у коаліції.

Геращенко також звернула увагу на порушення нашими партнерами принципу «нічого про Україну без України».

Читайте також: Санкції проти Росії: Геращенко нагадує про рішення трибуналу ООН

«Ми вітаємо, що минулого тижня Президент Зеленський мав телефонні розмови і з Макроном, і з Меркель, і, можливо, він зараз набрав вдалий міжнародний темп, у тому числі телефонний. Тому що треба дуже чітко нашим партнерам давати знати, що нова влада і Президент Зеленський не згодні з тим, щоб про Україну говорили без України. Цей принцип порушений і важливо це зламати і дати зрозуміти, що не буде цього», - акцентувала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-