Путін заявив про фіналізацію переговорів з Україною про обмін затриманими

Путін заявив про фіналізацію переговорів з Україною про обмін затриманими

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін заявив, що переговори щодо обміну затриманими з Україною близькі до фіналізації, і цей обмін стане "масштабним".

Про це він сказав у рамках пленарної сесії Східного економічного форуму, повідомляє ТАСС.

"З приводу обміну: я думаю, що він буде таким досить великим, масштабним", - заявив Путін. За його словами, "це вже було б хорошим кроком вперед, в сторону нормалізації".

Як стверджує Путін, переговори з обміну утримуваними особами з Україною "близькі до фіналізації".

"Виходячи з міркування гуманності ми підходимо до фіналізації переговорів, які ми ведемо в тому числі і з офіційною владою, тож, я думаю, що найближчим часом це стане відомо", - сказав Путін.

Він укотре назвав "неминучою" нормалізацію відносин Москви і Києва. "Я думаю, що в історичній перспективі це неминуче станеться. Я маю на увазі повну нормалізацію у відносинах, тому що ми - дві частини одного й того самого народу, я про це багато разів говорив", - заявив Путін.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 5 вересня, Київський апеляційний суд звільнив з-під варти під особисте зобов'язання колишнього "командира ППО" міста Сніжне, свідка у справі МН17 Володимира Цемаха, якого Росія, за даними ЗМІ, вимагала передати їй в рамках обміну.

Цемах був затриманий в кінці червня українськими спецслужбами на території так званої "ДНР".

28 червня Цемаха доставили до Києва, а 29 червня Шевченківський райсуд столиці виніс рішення про його арешт на два місяці.

Читайте також: Прокурор у справі Цемаха заявляє про загрозу життю підозрюваного

Цемах підозрюється у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

В інтерв'ю одному з сепаратистських ЗМІ Цемах відверто розповідав про катастрофу малайзійського Boeing-777 і навіть стверджував, що ракета була випущена з ПЗРК "Бук".

У травні 2018 року Нідерланди й Австралія офіційно звинуватили Росію в причетності до катастрофи рейсу МН17.

Правоохоронці Нідерландів заявили про бажання допитати Цемаха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-