Прокурор у справі Цемаха заявляє про загрозу життю підозрюваного

Прокурор у справі Цемаха заявляє про загрозу життю підозрюваного

Укрінформ
Прокурор у справі бойовика “ДНР”, колишнього "командира ППО" міста Сніжне Володимира Цемаха Олег Пересада вважає, що звільнення підозрюваного під особисте зобов'язання може становити загрозу життю Цемаха.

Про це він заявив журналістам одразу після завершенню судового розгляду у справі 5 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, це моя думка. Дійсно, може бути загроза, оскільки досить багато уваги пану Цемаху приділяється, особливо в контексті розслідування збиття “Боїнга” Малайзійських авіаліній. І, як я зазначав судді, він є важливим елементом встановлення істини у цьому провадженні. І ми розуміємо, що наш північний сусід досить жорстко поводиться з небезпечними для себе особами", - заявив прокурор.

Він також зауважив, що тепер за життя Цемаха "відповідатиме сам пан Цемах", та додав, що підозрюваний нині зобов'язаний з'являтись на подальші судові засідання, однак "ніхто не дає гарантії, що він буде з'являтись".

Читайте також: Провина РФ доведена, але агресор намагається відволікти увагу від МН17 - Данилюк

"Я не можу коментувати питання обміну, оскільки до мене як до керівника групи прокурорів у кримінальному провадженні щодо пана Цемаха жодної офіційної інформації про його обмін не надходило", - сказав прокурор у відповідь на питання журналістів, чи готують Цемаха до обміну.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 5 вересня, Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому "командиру ППО" міста Сніжне, свідку у справі МН17 Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Також суд поклав на Цемаха ряд зобов'язань строком на два місяці: прибувати на виклики до слідчого, прокурора, суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає і перебуває, без дозволу слідчого, прокурора, суду; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну свого місця проживання та роботи.

Колишнього "командира ППО" міста Сніжне Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території так званої "ДНР".

Читайте також: Суд випустив бойовика Цемаха під особисте зобов'язання

28 червня Цемаха доправили до Києва, а 29 червня Шевченківський райсуд столиці ухвалив рішення про його арешт на два місяці. Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

В інтерв’ю одному з сепаратистських ЗМІ Цемах відверто розповідав про катастрофу малайзійського Boeing-777 та навіть підтверджував, що ракету було випущено з ПЗРК "Бук".

Нещодавно у деяких ЗМІ з посиланням на джерела з'явилася інформація про те, що обмін ув'язненими між Росією й Україною не здійснюється через вимогу Москви віддати їм Цемаха. Правоохоронці Нідерландів заявили про бажання допитати Цемаха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-