Реалізація євроінтеграції урядом залежить від ефективності парламенту – Кулеба

Реалізація євроінтеграції урядом залежить від ефективності парламенту – Кулеба

Укрінформ
Кабінет міністрів та Верховна Рада будуть тісно співпрацювати в напрямку оперативного розгляду та першочергового ухвалення євроінтеграційних законопроєктів.

Про це домовилися віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба та голова комітету ВРУ з питань інтеграції з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе на засіданні комітету, повідомляє Урядовий портал.

«Курс на зближення України з Євросоюзом – незмінний. На цьому шляху уряд та парламент не просто союзники, вони – єдине ціле», - зазначив віцепрем'єр-міністр.

Він наголосив, що вбачає своєю основною задачею продовження та посилення позитивних досягнень щодо виконання Угоди про асоціацію та започаткованих процесів секторальної інтеграції з ЄС.

Представник Уряду підкреслив, що наразі динаміка розвитку торгівлі України з ЄС дуже висока і випереджає можливості Угоди про асоціацію.

Кулеба також наголосив, що спільна робота щодо ухвалення євроінтеграційних законопроєктів має бути побудована у найоптимальніший спосіб. Він запропонував згрупувати законопроєкти за їхньою метою та тематикою. Віцепрем'єр-міністр також підтримав ініціативу Климпуш-Цинцадзе щодо посилення інституційної спроможності комітету в частині експертизи та аналізу парламентських законодавчих актів на відповідність праву ЄС.

Він також закликав членів комітету бути «адвокатами євроінтеграції у своїх фракціях» та пояснювати парламентаріям важливість оперативного та якісного розгляду законів, необхідних для виконання Угоди про асоціацію і наближення усіх сфер життя українців до стандартів ЄС. Урядовець запропонував уповноважити окремих людей як з боку комітету, так і з боку своєї служби для координації спільної роботи.

Читайте також: Уряд призначив свою представницю у Раді

За словами Климпуш-Цинцадзе, наразі 67 законопроєктів є пріоритетними і потребують термінового опрацювання Урядовим офісом з тим, щоб розглянути їх разом з висновками офісу на найближчому засіданні Комітету. Кулеба наголосив на тому, що також необхідна експертиза законопроєктів з боку кожного профільного міністерства.

Він підкреслив, що успіх реалізації урядом курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію великою мірою залежить від ефективності парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-