У Денісової пропонують на посаду мовного омбудсмена Тараса Кременя

У Денісової пропонують на посаду мовного омбудсмена Тараса Кременя

Виправлено
Укрінформ
Комісія від секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини обрала кандидата на посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Ним став Тарас Кремінь, повідомили кореспонденту Укрінформу у пресслужбі офісу Уповноваженого.

"Так, Тарас Кремінь виграв конкурс. Посаду мовного омбудсмена буде затверджувати саме Кабінет міністрів України, а Уповноважений ВР України з прав людини подає свого кандидата на цю посаду", - зазначили у пресслужбі.

Відповідно до статті 50 ЗУ "Про забезпечення функціонування української мови як державної", до Кабінету міністрів України на посаду мовного омбудсмена подають свої кандидатури: Уповноважений Верховної Ради з прав людини, керівник центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну правову політику, та керівник центрального органу виконавчої влади у сфері державної мовної політики.

Тарас Кремінь є одним зі співавторів закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Раніше в офісі Уповноваженого ВР України з прав людини повідомляли, що на посаду мовного уповноваженого претендують 14 осіб.

Читайте також: Рабіновичу нагадали про необхідність виступати у Раді українською

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 25 квітня ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Його підтримали 278 народних депутатів. 16 липня документ набув чинності.

Тарас Кремінь — народний депутат VIII скликання. Був головою підкомітету з освіти Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти.

Член Національної спілки журналістів України, Національної спілки краєзнавців України. Член наглядової ради Київського університету імені Бориса Грінченка, Національного авіаційного університету.

Син українського поета, лауреата Шевченківської премії Дмитра Кременя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-